Red de dansaapjes

€0

Campaign Target

0

Donations

€0 to go
Donated0%

Red de dansaapjes

Atun, een getrainde aap, springt door een ring tijdens een straatoptreden. Daarbij draagt de aap meestal een masker en poppenkleding, om de mens zoveel mogelijk na te bootsen. De apen worden getraind om menselijke dingen te doen zoals winkelen, fietsen, kar trekken. Allemaal simulaties van het menselijk gedrag. Rijke zakenlieden kopen deze makaken in grote aantallen en laten ze trainen. Daarna worden ze verhuurd aan arme jongens die ermee vooral op drukke kruispunten proberen wat geld te verdienen.

De wreedheden en mishandelingen die deze aapjes moeten ondergaan, zijn heel ernstig. De meeste overleven dan ook de training niet. Aapjes worden getraind, door te worden vastgeketend aan een muur en moeten dan langdurig op twee benen leren staan. Hun armpjes worden dan op de rug vastgebonden. Het aapje krijgt een metalen ring om zijn nek, aan de ring zitten twee kettingen, die vast gemaakt worden aan twee palen.

Gelukkig zijn de dansaapjes dankzij de lobby van JAAN sinds eind 2013 verboden in Jakarta en sinds 2016 ook in West-Java. Stichting AAP heeft een cruciaal aandeel gehad door ons te steunen om de dansaapjes-handel in Indonesië aan te kunnen pakken, de apen te kunnen redden en een nieuwe toekomst te geven door middel van rehabilitatie en de vrijlating terug in het wild.