Red de dolfijnen

€0

Campaign Target

0

Donations

€0 to go
Donated0%

Red de dolfijnen

In Indonesie leven bijna 70 dolfijnen onder erbarmelijke omstandigheden in kleine en ernstig vervuilde zwembaden. De baden bevatten 8 keer de toegestane hoeveelheid chloor om te zorgen dat het water er kraakhelder uitziet, maar voor de dolfijnen zorgt dit voor ernstige huidproblemen, blindheid en een langzame en pijnlijke dood. Wanneer de dolfijnen doodgaan, of blind geworden zijn, worden zij vervangen door andere wildgevangen dolfijnen door het bedrijf Wersut Serguni Indonesia (WSI).

Als voorbeeld nemen we 4 uit het wild gevangen dolfijnen die in juli 2014 door WSI van midden Java naar restaurant ‘Wake’ in Keremas, Bali werden gebracht met een vrachtwagen. 30 uur lang zaten de dieren in een vrachtwagen terwijl internationale regelgeving voorschrijft dat deze dieren onder zeer bijzondere omstandigheden maximaal 6 uur vervoerd mogen worden! Dit laat zien hoe onethisch er met de dieren wordt omgegaan die puur voor de winst worden gehouden.

Amper 30 meter van de oceaan worden zij gedwongen te zwemmen met mensen die daar 75 dollar voor 20 minuten voor betalen.

JAAN lobbyt bij de overheid om een verbod te krijgen op het houden van dolfijnen in gevangenschap. Daarnaast voert JAAN publieke acties, educeert kinderen over het probleem van het houden van dolfijnen in gevangenschap, en gebruikt Social Media om meer aandacht te genereren voor het probleem.

WAT KUN JIJ DOEN:

– Ga nooit zwemmen met dolfijnen en vertel anderen dit ook niet te doen;

– Teken de petitie

– Help ons de boodschap te verspreiden en gebruik daarbij de hashtags #freebalidolphins en #bancaptivedolphins

– Stuur een email naar restaurant ‘Wake’ info@wakebaliadventure.com en vertel hen dat je het verschrikkelijk vindt dat zij dolfijnen opsluiten om toeristen mee te vermaken