Stop het dolfijnencircus

€0

Campaign Target

0

Donations

€0 to go
Donated0%

Stop het dolfijnencircus

Net als in het inmiddels bekende Taiji, vindt ook in Indonesie een drijfjacht met dolfijnen plaats. De uit het wild gevangen dolfijnen worden in Indonesie gebruikt voor reizende circusshows en getraind op onnatuurlijk gedrag voor menselijk amusement. Reizende dolfijnenshows zijn in vergelijking met de oceaanparken nog veel kleiner, de dolfijnen zitten in veel te kleine badjes die eigenlijk bedoeld zijn om de dolfijnen te vervoeren naar grotere locaties. Voor de dolfijnen en anderen waterdieren zijn al deze transporten bijzonder stressvol.

De kwaliteit van het water is zeer slecht. Het water zit vol met chemicaliën, zodat het helderblauw lijkt. Dolfijnen die in gevangenschap leven, leven maar heel kort als gevolg van stress en de onnatuurlijke omstandigheden waaronder zij worden gehouden. Het leven in een tank betekent de doodstraf voor deze dolfijnen. Omdat de populatie van in het wild levende dolfijnen steeds meer afneemt, dienen de eigenaren van dit soort dolfijnenshows direct voor het welzijn van de dieren verantwoordelijk gesteld te worden.

JAAN strijdt al jaren voor de dolfijnen in de reizende circussen in Indonesië, de laatste van dit soort op deze aardbol. “Deze circusshows zijn een hel op aarde voor de dolfijnen. Ze lijden dag en nacht aan enorme stress en pijn wat de dood tot gevolg heeft; er gaat om die reden een actieve illegale handel in dolfijnen om achter de schermen van het circus, om continu aan de vraag om meer dolfijnen te kunnen voorzien.” Aldus Femke den Haas “We leven in een tijd waarin wij dolfijnen juist zouden moeten koesteren in hun natuurlijke omgeving in plaats van kinderen een beeld te geven van dolfijnen die op muziek door hoepeltjes springen.