JAAN redt baby beer uit illegale dierenhandel

JAAN redt baby beer uit illegale dierenhandel

JAAN redt weer een baby beertje uit het illegale dierenhandel circuit.

Op vrijdag 14 Juni 2019 hebben JAAN en de politie in Indonesië een inval gedaan bij een dierenhandelaar en een piepjong honingbeertje kunnen redden die illegaal werd verhandeld. Dieren worden steeds vaker slachtoffer door de almaar groeiende palmolie-industrie. Door de kap van oerwoud voor plantages verliezen zij hun habitat en worden gedwongen in de plantages naar eten te zoeken. Daar worden de dieren als ongedierte gezien. Moeders worden doodgeschoten en baby’s belanden zo in de illegale handel.

“Het arme diertje die we Lío hebben genoemd, zou normaal nog bij zijn moeder melk drinken, slapen en spelen en het was hartverscheurend om het kleintje zo alleen in een donkere kist te zien, bibberend van angst in de opslag plaats van de dierenhandelaar.” zegt Femke den Haas, mede-oprichtster van de organisatie.

“Het beertje krijgt 24 uur per dag verzorging van ons team in Jakarta en wordt overgebracht naar het opvangcentrum Cikananga in west Java. JAAN heeft een nieuw opvangcentrum gebouwd op Zuid Sumatra waar beertje Lío in de toekomst gerehabiliteerd kan worden en voorbereid op een leven terug in de natuur. ”

Wil je weten hoe je een dier in onze zorg kan helpen? Contact; sponsorjaan@gmail.com –  of kijk op Facebook en Instagram: sponsorjaan