Go Palm Oil Free Challenge

Go Palm Oil Free Challenge

Palmolie zit in bijna alle verpakte producten: Chips, koekjes, soepen, sauzen, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen etc. Het wordt op zeer grote schaal verbouwd waar enorme gebieden tropisch regenwoud voor worden vernietigd. Leefgebieden van mens en dier (waaronder de Sumatraanse tijger en de Orang-Oetan) worden verwoest. Daarnaast is palmolie niet goed voor onze gezondheid. Het bevat namelijk tot 40% schadelijke verzadigde vetzuren die de kans op hart- en vaatziekten verhogen. Nederland is de grootste afnemer van palmolie in Europa en daar moet direct iets aan gebeuren.
Om de internationale Palmolievrij-dag op 1 februari in te luiden nodigen we je uit om mee te doen met deze leuke en leerzame challenge!

In de maand februari geven we je wekelijks palmolievrije recepten voor lekkere snacks, tussendoortjes, eenvoudige gerechtjes, verzorgingsproducten, schoonmaakmiddelen. Maar ook links naar websites van merken die al 100% palmolievrij zijn en gecertificeerd volgens de standaard van www.gopalmoilfree.com

Op Facebook vindt het evenement plaats, en geven deelnemers elkaar graag tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.