Dennis Weening presenteert uniek boek ‘Dennis’ over orang-oetan-wees

Dennis Weening presenteert uniek boek ‘Dennis’ over orang-oetan-wees

Den Haag, 26 oktober 2016 – Op donderdag 27 oktober om 20.00 uur as. zal TV-presentator Dennis Weening het pas verschenen fotoboek ‘Dennis’ van portretfotograaf Ted van der Hulst en Jakarta Animal Aid Network (JAAN) presenteren in Bar-Restaurant Pavlov (Spui 173) in Den Haag. ‘Dennis’ gaat over de orang oetan-wees Dennis die naar Weening vernoemd werd en vertelt het verhaal van de jonge, geredde aap. Weening bezocht zijn naamgenoot in Indonesië bij het opvangcentrum en zal bij de presentatie vertellen over zijn ervaringen.

Dennis is slachtoffer van de palmolie-industrie en werd bij een inbeslagname gered uit de handen van een dierenhandelaar, samen met een hele hoop andere dieren van verschillende soorten. Dennis’ moeder werd gedood in een palmolieplantage, zodat het jonge aapje meegenomen kon worden door handelaars in exotische diersoorten. Door de palmolie-industrie worden Orang Oetans gezien als ongedierte. Ondertussen nemen de plantages in rap tempo het originele leefgebied van de dieren in.

BESTEL HET BOEK DIRECT

Het is 5 voor 12, want elk uur wordt regenwoud gekapt ter grootte van zo’n 300 (!) voetbalvelden. De regenwouden worden wel de longen van onze aarde genoemd. Wanneer de regenwouden weg zijn, is dit ook een bedreiging voor de mensheid. De regenwouden zetten de CO2 in de lucht om in zuurstof. Wanneer deze CO2 niet meer opgenomen wordt, versterkt dit het broeikaseffect/klimaatverandering. Vandaag begint ook de Klimaattop 2016 en het zou fantastisch zijn als palmolie geweerd kan worden uit onze producten om zo ontbossingen tegen te gaan. We hebben nu de eerste stap gezet met het introduceren van een Palm Oil Free keurmerk, maar we hebben steun van de politiek en het bedrijfsleven nodig om de longen van onze aarde daadwerkelijk te kunnen beschermen!

Dennis Weening: “Ik voel me vereerd dat zo’n prachtig aapje naar mij vernoemd is en er nu een prachtig boek is verschenen met foto’s van de geweldige Ted van der Hulst. Ik hoop dat er heel veel mensen net zo enthousiast zullen zijn over het boek en het boek zullen aanschaffen, want al onze producten moeten palmolievrij worden en de bossen van Indonesië beschermd.”

Dennis staat symbool voor alle slachtoffers van de palmolie-industrie en om aandacht te vragen voor de schrijnende situatie in Indonesië en het gebruik van palmolie aan de kaak te stellen is de campagne Save Dennis gestart.

Het boek zal op 27 oktober om 20.00 uur in Bar-Restaurant Pavlov (Spui 173) in Den Haag door Dennis Weening en Stichting JAAN Nederland gepresenteerd worden met unieke beelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.