Eerste Palm Oil Free certificaat ter wereld uitgereikt

Home / Enviroment / Eerste Palm Oil Free certificaat ter wereld uitgereikt
Eerste Palm Oil Free certificaat ter wereld uitgereikt

Eerste Palm Oil Free certificaat ter wereld uitgereikt

Den Haag, 22 september 2016 – Vandaag heeft  Palm Oil Free Certification haar eerste certificaat wereldwijd uitgereikt. Vegafit, een merk in plantaardige producten dat in verschillende Europese landen, waaronder Nederland en Duitsland in de schappen ligt, nam het certificaat trots in ontvangst. Daarnaast mag het merk het bijbehorende Palm Oil Free logo op haar producten zetten.
“Wij zijn ontzettend blij dat het eerste certificaat uitgereikt is, en binnenkort volgen nog meer merken.” Aldus Stéphanie Balfoort, voorzitter van JAAN Nederland. “En het kan ons niet snel genoeg gaan, want elk uur wordt regenwoud gekapt ter grootte van 300 voetbalvelden. Dat regenwoud is leefgebied voor de ernstig met uitsterven bedreigde Orang Oetan en vele andere (bedreigde)
diersoorten.”
Go Palm Oil Free is een samenwerking tussen de Indonesische organisatie Jakarta Animal Aid Network (JAAN) en de Nederlandse stichting Een DIER Een VRIEND (EDEV). Omdat de regenwouden in rap tempo gekapt blijven worden voor de productie van palmolie, ondanks pogingen van multinationals dit te veranderen middels de door henzelf opgerichte RSPO, besloten EDEV en JAAN een keurmerk te realiseren voor palmolie-vrij producerende merken. EDEV en JAAN willen zowel consumenten stimuleren palmolie-vrij te consumeren als bedrijven om palmolie-vrij te produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.