Palm Oil Free certificaat voor Maza Mediterranean Delicacies

Palm Oil Free certificaat voor Maza Mediterranean Delicacies

Den Haag, 12 oktober 2016 – Vandaag heeft Palm Oil Free een certificaat uitgereikt aan Maza Mediterranean Delicacies, een bedrijf met mediterrane producten, zoals falafel en sauzen. Maza nam het certificaat trots in ontvangst. Daarnaast mag het merk het bijbehorende Palm Oil Free logo op haar producten zetten.

“Wij zijn erg blij dat we het tweede certificaat aan Maza hebben mogen overhandigen.” Aldus Stéphanie Balfoort, voorzitter van JAAN Nederland. “Er is veel interesse vanuit het bedrijfsleven voor het certificaat, en gelukkig maar, want ons doel is natuurlijk dat het bedrijfsleven overstapt op een duurzame plantaardige oliesoort.”

Go Palm Oil Free is een samenwerking tussen de Indonesische organisatie Jakarta Animal Aid Network (JAAN) en de Nederlandse stichting Een DIER Een VRIEND (EDEV). Omdat de regenwouden in rap tempo gekapt blijven worden voor de productie van palmolie, ondanks pogingen van multinationals dit te veranderen middels de door henzelf opgerichte RSPO, besloten wij een keurmerk te realiseren voor palmolie-vrij producerende merken. Wij willen zowel consumenten stimuleren palmolie-vrij te consumeren als bedrijven om palmolie-vrij te produceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.